Annemieke Bakker ~ De Kracht van Zacht

 

Zachtheid, liefde en leven vanuit mijn hart is waar het leven voor mij om draait

 

Met De Kracht van Zacht bied ik ondersteuning en begeleiding met gecombineerde toepassing van de volgende wijsheden en kennis:

 • Ayurveda voeding- en leefstijl mentor;
 • Ayurveda massages;
 • Ayurveda kookworkshops;
 • Space holder bij Cacao ceremonies;
 • Yin yoga;
 • Yoga Nidra & Physical Health;
 • Meditatie;
 • Pranayama (ademwerk); 
 • Pranic Healing;
 • Reiki voor mens en dier;
 • Gongerá: Sound healings met Planetary Gongs

 

Dit is niet altijd zo geweest. Jaren geleden werkte ik als advocaat op de Amsterdamse Zuidas bij een groot commercieel advocatenkantoor. Ik leefde vooral op een zakelijke en rationele manier: keihard werken, ego en status, heel veel geld verdienen en heel veel geld uitgeven aan materiele zaken. Voor zachtheid en gevoel was vrijwel geen ruimte, integendeel.

 

Een blessure bracht het kantelpunt. Ik stelde mijzelf de vraag: wat wil ik nou écht? Met als gevolg dat ik stopte met mijn werk als advocaat en mijn weg als clown vervolgde. Vijf jaar lang reisde ik de wereld over en speelde als clown voor kinderen in achterstandssituaties zoals gevangenissen, sloppenwijken, weeshuizen, ziekenhuizen en vluchtelingenkampen in onder meer Nepal, Ghana, India, Ethiopië, Bangladesh, Indonesië, Cambodja en op Lesbos (Griekenland). Mijn leven ging van hoofd naar hart, want als clown voor kinderen draait het niet om denken. Het draait om zijn, om echtheid, eerlijkheid en vooral heel veel liefde.

 

Na ruim vijf jaar leerde ik de van oorsprong Indiase wijsheid Ayurveda kennen en besloot ik om mij daar in te verdiepen. Het Sanskrit woord ‘Ayur-veda’ betekent de wetenschap van het leven en van een lang leven. Voeding en leefstijl speelt een centrale rol bij het bereiken van een lang leven. Via Ayurveda kwam ik in aanraking met yoga (inclusief oa meditatie en ademwerk), pranic healing, cacao en Reiki. Een prachtige wereld is sindsdien voor mij open gegaan. Een wereld waarin het hart een prominente plek mag innemen.

 

De Kracht van Zacht

 

Omdat de verschillende wijsheden mij zoveel hebben gebracht deel ik dat wat ik heb mogen leren graag met jou, in de hoop dat jij er ook baat bij hebt. Bij de ondersteuning die ik bied is de veilige omgeving voor ons allebei het vertrekpunt en luister ik naar wat jij nodig hebt en bekijken wij samen wat er voor jou mogelijk is. Laat mij weten wanneer ik iets voor jou mag betekenen?

 

(Partner) begeleiding bij dementie 

 

Door mijn eigen levenservaring, opgedaan door het ziekbed en verlies van Lex (mijn partner) die leed aan dementie, leg ik mij toe op de begeleiding van mensen met dementie en in het bijzonder hun partner.

 

Tijdens het verloop van de dementie bij Lex heb ik intensief onderzoek gedaan naar onder meer de leefstijl en voeding die op een goede manier van invloed is of kan zijn bij dementie. Gelukkig stond Lex daar ook voor open en pasten wij mijn opgedane kennis toe bij hem. En al konden wij de dementie er helaas niet mee omkeren, het deed hem zichtbaar en merkbaar goed. Ik durf te zeggen dat het zijn leven waarde-voller heeft gemaakt doordat wij niet de ziekte maar juist hem zelf en zijn gezondheid centraal stelden. In de tijd van Lex’ ziekte heb ik ontzettend veel geleerd, ook over de betekenis van zachtheid, liefde en leven vanuit het hart. Die kennis en wijsheid deel ik graag met mensen met dementie en in het bijzonder hun partners. 

 

Natuurlijk bestaan er organisaties die zich richten op hulp aan thuiswonende mensen met dementie en hun naasten. Zij doen (meestal) heel goed werk. Echter, tijdens het ziekteproces van Lex merkte ik dat de meeste van de mensen die bij dergelijke organisaties werken niet zelf, als partner, de ervaring hebben hoe het is om 24 uur per dag te leven met iemand die dementie heeft. En ik durf te zeggen dat wanneer je dat niet aan den lijve ondervindt of hebt ondervonden, je geen idee hebt wat het werkelijk inhoudt en wat voor impact dat heeft op jouw leven als ‘partner van’.

 

Ik weet hoe eenzaam en uitzichtloos het leven kan zijn wanneer jouw partner dementie heeft. Er zijn maar weinig mensen die je echt begrijpen, goed kunnen luisteren en met jou praten over jouw ervaringen. Vanuit mijn ervaring én vanuit mijn hart begrijp ik jou, luister ik naar jou en praten wij desgewenst over wat jij mee maakt. De ervaring leert dat het feit dat ik geen naaste/ familielid ben, er juist voor zorgt dat jij vrij en onbezorgd kan praten. 

 

Contact:

Als jij kennis wilt maken, interesse hebt of meer wilt weten stuur dan een mailtje aan annemieke@positiveplease.nl

 

Op welke manier laat jij De Kracht van Zacht in jouw leven komen?