Leoni Santander Xamanca Secoya Center

 

Wees van harte welkom!

Mag ik mij even voorstellen,

Mijn naam is Leoní Santander.

 

Eigenares, caretaker en founder van deze bijzondere plek Sekoya Center in Schoorl.

De veelzijdige werk dat ik met veel liefde doe en hierin gediplomeerd:

Hatha/Kashmir Yoga docente - Restorative/Yoga Nidra docente - Gong Master  - Space holder in Ceremonies & rituelen -

 Shamancá (Altai Sjamanisme & energetische sjamanistisch werk) - Reiki voor mens & dier - Access Bars facilitator en zangeres.

 

Sinds 2010 heb ik op deze plek, langzaam aan en met liefde voor de natuur, de magie van Sekoya Centrum opgebouwd. Sekoya heeft zich ontplooid tot holistisch centrum en ik deel met veel liefde deze prachtige plek met mijn klanten en studenten. 

 

Ik ben een gediplomeerd Hatha, Kashmir, Yoga Nidra & Restorative yogadocent en bovendien werk ik therapeutisch in de Yoga. Het is prachtig werk. Binnen mijn lessen, privélessen en therapieën, bekijk en luister ik per individu naar iemands behoeftes en mogelijkheden. Vanuit mijn achtergrond van verschillende opleidingen kan ik aspecten toevoegen en combineren die nodig zijn om de student/client optimaal te ondersteunen. Zo gaan we samen op reis hierin.

Veel aandacht besteed ik aan het creëren van een veilige omgeving, zodat het beoefenen van onze sessies samen een fijne ervaring is. Met begeleiding speciaal op jou toegepast. We werken met het lichaam en de adem, wat ertoe leidt dat de wervelingen van de geest tot rust kunnen komen. Dit wil ik je graag laten ervaren tijdens mijn lessen/sessies, waarin tijd is voor jezelf, aandacht voor de heilzame werking van de adem en de krachtige uitwerking van de asana's (yoga houdingen). Deze houdingen hebben op fysiek niveau een versterkende invloed op de spieren, botten, het zenuwstelsel en hormonen.

 

Op mentaal niveau heeft het een positieve invloed op het denken en traint het het concentratievermogen. Door het beoefenen van Yoga (ook in aangepaste vorm), opent een reis naar binnen toe om lichaam en geest in balans te brengen. Kleine aanpassingen kunnen grote veranderingen teweeg brengen. Het woord 'bewustzijn' (aandacht/mindfulness) vat samen wat ik het belangrijkst vind in de sessies die ik geef. Bewust zijn van wat er is op dit moment. Terugkeren naar je basis, waar je ook bent in jouw reis van het leven.

 

Sekoya Yoga:

Sekoya Yoga is een vorm die ik de afgelopen jaren heb mogen ontwikkelen. Er komt echt vele aspecten bij elkaar samen in de les. Binnen deze lessen geef ik een combinatie van Hatha, Kashmir, Tibetaanse, Kundalini Yoga, Zen, dans en met adem werk wat leidt naar focus, dieper in je adem te zakken en te zijn. Wat weer leidt naar een meditatieve staat bij het einde van de les. Daarnaast gebruik ik elementen in van martial arts, chi-gong en meditaties van rond de wereld. Ik heb twee verschillende lesvormen ontwikkeld: Sekoya Yoga Dance & Sekoya Yoga Comfy. Zie lessen voor meer informatie over de opbouw van deze bijzondere lessen .

 

Yoga Therapie: 

Momenteel ben ik in opleiding als bio-medische Yoga therapeut van 800 uur, aan het 'The Yoga Therapy Institute Amsterdam'. Mijn opleiding is bijna afgerond. Het is een nieuwe, zeer uitgebreide en fantastische opleiding. Als yoga therapeut YT kan je met deze kennis ondersteunend zijn wat betreft de behandeling van diverse klachten, ziektes en/of beperkingen. En kan je ondersteuning bieden voor het proces waar iemand zich in bevindt. We beginnen het traject met een uitgebreid intake gesprek. Het traject bestaat uit een-op-een sessies waarbij ik o.a. veel gebruik maak van Restorative en Yoga Nidra. 

 

Gong therapie/Gong journey's:

Een grote liefde voel ik voor de Planetary Gongs. Met deze prachtige instrumenten geef ik gong therapie aan groepen, en privé sound healings gericht op diverse lichaamsklachten, op ontspanning en meditaties. Ze worden ook ingezet voor ceremonies en bij grote overgangen in het leven. Het is een bijzondere ervaring om te werken met geluidsgolven die zo diep resoneren in lichaam en geest. Door de jaren heen in het geven van Gong journeys heeft de ontvanger en mij zelf veel gebracht. Ook train ik mensen om gongerá/gongerós te worden. 

Er is ook een mogelijkheid om een gong sessie te ontvangen van twee gong spelers "gongerás", wat een extra bijzondere dimensie toevoegt. Ook geven Mirjam Zonjee en ik samen een speciale Yin Yoga & Gong Class (zie agenda) waar we onze krachten bundelen voor een diepe en bijzondere les.  

Het is bovendien mogelijk om de gongs in te zetten voor bepaalde plekken in de natuur, op locatie, thuis, of voor een belangrijk moment of overgang in het leven. Om iemand hun huis te reinigen met geluids golven is ook mogelijk. Verschillende optie zijn mogelijk in overleg. 

 

Zweethut:

Er wordt me vaak gevraagd om als 'space holder' een ceremonie te leiden. Het is iets dat ik integer en met respect doe, en ik doe het met alle liefde. Zoals een Zweethut sessie leiden. Het is een prachtige manier om diep naar binnen te gaan, naar de elementen toe en naar ons diepste zelf. Lodgen is een diepe meditatie, het is een schoonmaak die transformerend werkt. We houden de zweethut sessies op de Sekoya-manier en combineren verschillende "droomreizen" tijdens de vier rondes. Met aandacht tot in de kleinste details. Het is een bijzondere ceremonie om te ervaren. Het is prayer work, diepe meditatie en reizen met je droomlichaam. Bij ons komen veel mensen voor de eerste keer een zweethut ervaring beleven, en ik vind het daarom zeer belangrijk dat het een mooie en bijzondere sessie wordt voor de deelnemers. De zweethut ceremonies houden we één keer in de maand met de Sekoya team.

 

Sacred circles:

Deze bijzondere samenkomst is een krachtige gathering waar door de jaren heen veel vrouwen uit het hele land aan hebben deelgenomen. Maandelijks houden we deze Circles met het ritme van de maan, de Sacred Moon Circle. Dit is erg bijzonder, en zo noodzakelijk vooral in onze moderne tijd. Het is bijna niet te beschrijven alle ervaringen en transformaties die er tijdens de Circles kan plaats vinden. Velen jaren houden we space voor de Sacred Circles. Al meer dan een jaar deel ik deze sacred circles samen met mede-space holder Natalie Ilario en Monique Vlaar dierbare sisters. Ik ben zeer dankbaar om dit krachtige en prachtige werk te mogen doen samen met alle sisters. Ook delen we circles in het buitenland wat een internationale eenheid wordt. Mystiek, (oer)krachtig, zacht en vooral respectvol. De kring is een universeel iets, een plek waar niet geoordeeld wordt maar waar het draait om connectie, begrip en plezier! Yaheee!

 

Sjamanisme:

Sinds 2018 ben ik ook gediplomeerd sjamanistisch heler, getraind door Siberisch Sjamaan Ahamkara van de Altai Organization. Mijn Xamanca naam hierin is Singing Moon. Het was thuiskomen in deze vorm, krachtig en transformerend. De naam shamancá Angelita is my gegeven door een bijzondere Shamanistá Emma van Spanje waar de focus ligt op het verschuiven/evolueren van energie naar iets nieuws.

Ben in habana Cuba, getraind en ingewijd in de liederen van de Orishas van de Santeria, waarin ik 12 jaar lang workshops in heb gegeven in Europa en weef de zang en prayers vaak in ceremoniën.

Verder opleidingen/trainingen: Ancestral Medicine work met Daniel Floor, Sandra Ingerman en momenteel in training met Dr. Alberto Villoldo van de Four Winds Society.

 Sjamanisme (animisme: dat alles energie heeft, alles is bezield) is een prachtige manier om toe te passen mocht dat gewenst zijn. Sjamanen zijn 'trackers' zien met andere ogen in het donker oftewel andere werelden. Werken met de oeroude benadering en symboliek van het welzijn van spirit, mens, dier en natuur. En vooral terug te gaan naar de eigen kennis die iedereen diep in zich draagt. Ik heb bijzondere ervaringen mogen meemaken met klanten en wat een bijzondere spirituele reizen hebben we gemaakt. Het ontroert me nog steeds als ik zie hoe iemand kan transformeren, verbinden, loslaten, en weer tot de eigen kern kan komen, in het licht gaat staan en de kracht weer kan hervinden door deze oeroude spirituele vorm. 'The old ways' die nu ook in een nieuwe vorm ontwikkeld wordt door de enorme belangstelling in de wereld. Ceremonie en ritueel voelt als thuiskomen en verbinding maken met elkaar, onszelf en met de natuurelementen om ons heen. Vooral als we uitdagingen ervaren in het leven. Voor mij zijn het: 'the sacred ways'.

 

Muziek:

Een van mijn grootste liefde is muziek. In beweging maar ook in creëren & uitvoering. Was mede oprichtster/leadzangeres van de elf-koppige wereld muziek groep Bayuba Cante, waar bij we op vele jazz - wereld podia's hebben gestaan in Nederland en in het buitenland. 2 albums zijn toen uitgebracht: Cheba & Orunmila's Dance.

Huidig ben ik band leidster | zangeres | songwriter van MAMADC. Een geweldige team van bijzondere muzikanten bij elkaar.

Onze eerste album was Supernatural en momenteel zijn we bezig met de 2de album, die is al opgenomen en 

ge- mastered. We kijken er naar uit om deze naar de wereld te brengen. 

www.mamadc.com

 

Met veel liefde weef ik de elementen van alles tot nu toe het leven mij heeft gebracht en blijf student want de leerlingen zijn eigenlijk de 'teachers' en heb grote respect daarvoor.  Respect en integer met elkaar omgaan is de basis vanuit het werk. 

Er is nog zo veel te leren, met elkaar, van elkaar, met ons zelf en in ons zelf. 

Wees welkom. Ik zie je graag!

~Leoni~

"Ik adem in en kom tot rust - 

 Ik adem uit en glimlach -

 thuisgekomen in het nu - 

 wordt dit moment een wonder!"

 -Thich Nhat Hanh-