Welkom bij de XXL Yin/Yang Yoga workshop 

van Mirjam Houtenbos bij Sekoya Center.

 

Een fantastische workshop waarin gedurende 2,5 uur de yin/yang yoga, de meridianen en de Traditional Chinese Medicine (TCM) behandeld worden. Afhankelijk van de tijd van het jaar, het seizoen, of datgene wat speelt, zullen we de aandacht hebben voor één van de vijf elementen; Aarde, Metaal, Water, Hout en Vuur. Mirjam neemt je mee in deze uitgebreide les in verdieping en bewustwording.

 

Mirjam legt uit:

 Op 15 Maart gaan we een XXL YIN/YANG yoga verdieping les aanbieden. Toegankelijk voor iedereen, die zich wil verdiepen in de yoga, of die het gewoon heel lekker vindt om zichzelf een extra lange les te gunnen.

De thema's van deze lessen zullen worden afgewisseld en we gaan hierin ook mee met de seizoenen. Je kunt hierbij denken aan de elementen (aarde, metaal, water, hout, vuur), zoals we deze ook in de reguliere lessen behandelen, maar ook aan thema's als, 

- slaapproblemen

- (chronische) vermoeidheid

- burn-out en stress

- angst en paniek

- (lage) rug klachten

- fibromyalgie

- depressie

- hoofdpijn/migraine

- hoge bloeddruk etc. 

Heel leuk als je mij aangeeft welk thema jij graag zou willen voor zo'n 'special'. 

 

Wat is Yin Yoga?
Yin yoga is een rustige, meditatieve vorm van yoga waarin de nadruk ligt op het strekken en openen van het diepere weefsel van het lichaam - het zogenaamde yin weefsel. Dit diepere weefsel, bestaande uit het bindweefsel en de botten en gewrichten, wordt op een milde en geduldige wijze gestimuleerd door middel van strekking en druk. Met het stimuleren van deze diepere laag in het lichaam, stimuleren we in de houdingen ook de meridianen (energiebanen), zoals deze bekend zijn in de TCM (acupunctuur). De meridianen zijn gekoppeld aan de orgaansystemen en de elementen vanuit de vijf-elementen leer. Vanuit deze theorie wordt het lichaam zowel op fysiek niveau als op energetisch en emotioneel niveau gestimuleerd.

 

Omdat het yin weefsel van nature stug is en daarom langer de tijd nodig heeft om te openen, worden de houdingen gemiddeld zo'n 2-5 minuten aangehouden. Tijdens deze workshop hebben we de tijd en ruimte voor iedere houding en zullen sommige houdingen mogelijk langer aangehouden worden. Binnen deze tijd is er ruimte om het lichaam te voelen én waar te nemen en te voelen wat er komt en gaat; gevoelens, gedachten en emoties. De les is daarmee zacht, maar toch intens van aard.


Mirjam vertelt in de tussentijd over de fysieke, mentale en emotionele aspecten van de meridianen die gestimuleerd worden. De les wordt afgesloten met een uitgebreide savasana!

 

De les is voor alle leeftijden toegankelijk, ook voor mensen met (chronische) blessures. Wanneer een bepaalde houding niet kan worden uitgevoerd zal een alternatieve houding worden aangeboden. Meld blessures altijd voorafgaand aan de les bij docent.

Plaats definitief na betaling. Dit is een speciale training, miss het niet!

 

Je kan jezelf inboeken op onze mind body app of email sturen naar mirjamhoutenbos@gmail.com

Wees van harte welkom op Sekoya Center
We zien je graag!