Mijn naam is Monique Vlaar, ik ben moeder van twee fantastische volwassen kinderen en leef en werk voor een belangrijk deel in Schoorl. Mijn persoonlijke weg heeft zich breed ontwikkeld. Ik heb flink gereisd in mijn jonge jaren. Woonde in Nieuw Zeeland en op Curacao. Van jongs af aan volgde ik mijn passie voor het koken en was werkzaam als kok. In de jaren dat mijn kinderen op de wereld kwamen was het koksritme niet heel handig. Ik kreeg een kantoorbaan aangeboden en werkte als office-manager in de projectontwikkeling. Van daaruit ontwikkelde ik mij tot pers, radio en tv promotor bij een independant muzieklabel. Ik schrijf graag en dat kwam mij goed van pas. 

 

Tijdens de recessie rond 2010 begon mijn leven een totaal andere wending te krijgen. Ontslag door een faillissement naar aanleiding van de recessie was een verandering waar ik zelf niets voor hoefde te doen. Al snel startte ik mijn eigen kookbedrijf en werd zelfstandige. Dat is een geweldige wending gebleken.

 

In diezelfde periode ben ik mij gaan ontwikkelen op het vlak van bewustwording en persoonlijke groei. Ik ben opleidingen en workshops op het vlak van regressie en reincarnatie, mediumschap en ben de opleiding tot essentie-therapeut in Groningen gaan volgen bij Lightwave opleidingen. Tijdens deze opleiding opende zich een andere richting. Die van het sjamanisme. 

 

Hierin voelde ik mij als een vis in het water.! Ik vond mijn leraar in Roel Crabbe. Een sjamanistisch leraar uit België die samen met Griet Heijlen opleidingscentrum Anam Cara leidt. Ik werd toegelaten tot de diepgaande tweejarige sjamanistische practitioners opleiding. Roel werkt volgens de lineage van de Amerikaanse Sandra Ingerman. Het sjamanisme teruggebracht tot de essentie en eenvoud vertaald naar onze huidige tijd.

 

In 2021 ben ik ingewijd als sjamanistisch healer. Met terugwerkende kracht kan ik zien dat mijn weg en onderzoek mij gebracht hebben tot dit prachtige vak, hoe alle puzzelstukjes opeens op zijn plek vielen.

 

Binnen mijn bedrijf Sjamanista ben ik werkzaam als sjamanistisch healer en werk samen met Leoni Santander van Sekoya Center in Schoorl.

 

Wat doe ik als sjamanistisch healer?

 

Ik ga met je in gesprek over waar je naar wilt kijken, waar je tegen aan loopt, wat je wilt veranderen, of waarin je je vastgelopen voelt, daar waar je heelwording verlangt. 

 

Bijvoorbeeld op het vlak van relatie, werk, zelfbeeld, seksualiteit, de connectie met je omgeving, de connectie met je lijf, belemmeringen die je voelt op de belangrijke gebieden van je leven. 

 

Sluit je leven en wat je doet nog wel aan bij wie jij nu bent? Soms kun je het zelf niet goed verwoorden of voelen, of je weet het gewoon even niet. Ik kan je helpen helderheid te krijgen. De essentie in beeld te krijgen, los van de ruis of de mist die daar soms om heen hangt. 

 

Veel in ons leven is met elkaar verweven. Vaak zijn er dus meerdere thema's die in elkaar grijpen en waar je het licht op kan gaan schijnen. Datgene dat het meest van belang is op het moment dat we er naar gaan kijken, is hetgeen zich aandient in dat moment. Vaak zul je zeggen, oh ja, ik wist dat eigenlijk al wel, of ik voelde dat al een tijdje zo in de verte maar luisterde er niet echt naar, of ik wil wat doen maar weet niet goed wat.

 

In ons leven als mens zijn er talloze liefdevolle ongeziene krachten die klaar staan om ons te helpen, te begeleiden, te ondersteunen. Het kunnen de elementen zijn, de natuur om ons heen, mensen in ons leven die ons een spiegel tonen, onze voorouders, de bron, het goddelijke, de zon, de maan of sterren. Ze spreken tot ons via onze intuitie, ons hart, ons voorgevoel. Vaak vinden we het niet eenvoudig om te durven vertrouwen op die gevoelens, of te handelen naar wat we weten. 

 

Ik maak een reis voor jou, open mezelf voor de verbinding tussen hemel en aarde en ga op pad om uit te vinden wat er voor jou speelt in je leven. Wat versterking vraagt, aandacht, inzicht, ondersteuning, doorzettingsvermogen enzovoorts. Ik zing en gebruik mijn drum of ratel om een ongehinderde verbinding te kunnen maken. Verder zal ik de ruimte voor jou hoeden, waarin je tijdens een sessie bij mij op een veilige en gastvrije manier kunt helen.

 

Ik krijg vaak concrete inzichten die je kunnen helpen. Soms dienen zich nieuwe heelingsvormen aan die jou kunnen ondersteunen, de kracht van planten of kruiden die je mag gaan inzetten, bewegingsvormen, trajecten, creatieve uitingsvormen, voedingsveranderingen. Het is aan jou of en op welke tijd je deze wilt inzetten. Je blijft ten alle tijden de leider over jouwe eigen keuzes en leven.

Technieken:

Power retrieval 

Krachtdier halen

soul retrieval

Extraction

Curse unravelment

Je kan contact met mij nemen met een mailtje naar:

mooskookt@live.nl