Yoga Nidra met Mirjam Houtenbos, Yoga by Mir

Elke woensdag van de maand zal Mirjam  een heerlijke Yin & Yoga Nidra les verzorgen. Yoga Nidra volgens de Himalaya Yoga Traditie - ontspanningsoefening met blauwe ster.

De term 'Yoga Nidra' is afgeleid uit twee Sanskriet woorden: 'yoga', wat eenheid of éénpuntige aandacht betekent - en 'nidra', dat slaap betekent. De 'yoga-slaap'.


Yoga Nidra is een diepe vorm van meditatie, waarin we de waakstand verlaten en naar een diepe ontspanning van het bewustzijn komen. Een krachtige techniek, waarin je leert je bewust te ontspannen. Het denken komt tot rust en de bewegingen van het lichaam worden stop gezet. Onderzoek heeft uitgewezen dat de hersenactiviteit - tijdens het beoefenen van yoga Nidra - vermindert. Het zenuwstelsel komt tot rust, wat belangrijk is om even te ontkomen aan de stress en de hectiek van ons bestaan in deze tijd.

De ontspanningstoestand wordt in Yoga Nidra bereikt door de aandacht naar binnen te keren. Vanuit het 8-voudig pad van de yoga volgens Patanjali is Yoga Nidra één aspect van Pratyahara. Puntsgewijs benoemt Mirjam de lichaamsdelen van het fysieke lichaam waarmee we puntsgewijs de aandacht naar dat deel van het lichaam brengen en het beeld van dit specifieke lichaamsdeel oproepen, afgewisseld met het oproepen van een punt van licht - de blauwe ster.

Na afloop van de yoga Nidra voelt het lichaam sterker, frisser en uitgerust. Vol energie.

De les is toegankelijk voor iedereen. Meldt lichamelijke klachten, ziektes en blessures vooraf bij de docent.

 

Als je deze heerlijke 'Yoga Nidra Class' wilt bijwonen, reserveer dan je matje via ons boeking system Mind body. Heb je hulp nodig bij t reserveren? Stuur ons dan even een berichtje naar

We zien je graag!

mirjamhoutenbos@gmail.com