Gong Therapie 

The magic sounds of the Gongs

 

Welkom bij de wereld van Gong reizen. Ook bekend als 'sound bath journey's'.
Leoni legt uit:
"Het is een droom van mij om mensen samen te brengen en te laten genieten van de helende kracht van de Gongs. In onze grote yurt hier op Sekoya tegen de Schoorlse duinen, merkbaar dichtbij de natuur. Met z'n allen in Savasanna luisteren en genieten van een Gong Bath 'dream journey'. Magisch, zo met de planetary gongs en de andere instrumenten die ik gebruik ter muzikale begeleiding. Ook zijn de gongs een bijzondere aanvulling bij een sjamanistische reis.

 

"Wees welkom "to be gonged" ~ Leoni Santander

 

Gong Bath's zijn één van de meest rustgevende, lichaam ontgiftende en verjongende, oeroude therapieën. Een Gong Bath of Gong-geluidsmeditatie is een gezonde massage voor lichaam en geest.

 

De huidige mening van de wetenschappelijke gemeenschap geeft te kennen dat het gebruik van geluid een krachtig en waardevol hulpmiddel is bij de behandeling van vele aandoeningen, kwalen en ziekten. Een Gong Bath is niet anders, omdat het geluid zachtjes 'over je heen spoelt' en resonantie in het lichaam creëert.

 

Geluid is een zeer effectief hulpmiddel voor genezing en gelukkig hoeft een individu er niet in te geloven om te kunnen werken. Alles wat je om je heen ziet, trilt met een frequentie, of we het nu horen of niet. Klankheling methoden zoals een Gong Bath maken gebruik van trillingsgeluid en frequentie om stress te verminderen, bewustzijn te veranderen en een diep gevoel van vrede en welzijn te creëren voor een betere gezondheid. De frequentie van de cellen in ons lichaam en de trillingen van de gongs creëren een stroom waarmee ons lichaam diep kan resoneren. In essentie treed je in een diepe staat van meditatie en ontspanning. En dan begint het echte werk terwijl je heerlijk baadt in de de zachte geluidsgolven.

 

Wat gebeurt er tijdens een Gong Bath?
In de Gong Bath ruimte ga je liggen op een comfortabele massagetafel of zit je comfortabel in een stoel met een kussen en een deken over je heen. Je sluit de ogen en je luistert naar het geluid van de gongs die je overspoelen. Binnen 20 minuten ontspant je lichaam en brein. Je lichaam zal doen wat het nodig heeft, van slapen tot visualisaties hebben. Wanneer de sessie voorbij is, dit duurt normaal gesproken 45 minuten, wordt lichte percussie gespeeld met een drum om je lichaam en energie zachtjes een back-up te laten maken. Drink nadien veel schoon water. Deze gong sessies duren 75 min.

 

Een Gong Bath is bovendien een vorm van detox, het geluid zal drie dagen in je systeem blijven bestaan en daar zijn werk doen. Soms kunnen bepaalde emoties naar de oppervlakte komen, dit is  een vorm van verwerken en genezing. Zwangere vrouwen kunnen niet ge gonged worden ivm de baby in het vruchtenwater is.

 

Tao Loi: "Happiness is already here!"

Formule van sound therapy: Geluid + Intentie = Harmony

" Its the highway to zen"

 

Een uitleg over de Planetary Gongs:

Leoni werkt met de 'Planetary Gongs', deze zijn rijk aan boventonen en ondertonen, afgestemd op een natuurlijke harmonische reeks gebaseerd op de 'orbitale' eigenschappen van de aarde, maan, zon en planeten. Al deze gongs resoneren in harmonie met de hemellichamen en communiceren elk een ander aspect van de muziek van de sferen, die voor het eerst werd omschreven door Pythagoras in de 6e eeuw voor Christus. De complexe trillingen ondersteunen de natuurlijke frequenties van het lichaam om een optimale gezondheid op een diep niveau te bevorderen. De planeten belichamen ook belangrijke archetypische, astrologische en mythologische associaties, die een toegang bieden tot onze natuurlijke staat van verbondenheid met de fysieke, emotionele en spirituele wereld. Wanneer het klinkt, verbinden we ons fysiek met de kracht en de kracht van hun resonantie, sympathie en overeenstemmingen.

 

Ben je ooit naar een plek gelopen waar je je gewoon kalm voelde, of gerustgesteld alsof de zorgen van de wereld gewoon bij je wegvielen?

Sound is a carrier wave of consciousness. 

 

Het is ook mogelijk om een Gong journey sessie te ondergaan met twee gongerás, wat een bijzondere ervaring is. 

Hier op Sekoya heb ik meerdere mensen mogen opgeleiden om een gong therapist te worden en het is mogelijk om een opleiding te volgen bij mij. Dit is in overleg samen. 

 

Grote dank en liefde aan mijn lerares en soul sister Emma Yañez  die mij het begin van de leer en de passie heeft doorgeven van de wereld van Gongs. 

Mijn gongs komen van spirit connection

We keep gonging on! ~Leoni~


Een afspraak kan je kosteloos verplaatsen/afzeggen tot 24 uur voor de afspraak.

Valt het binnen de 24 uur, dan wordt de kosten van afspraak in rekening gebracht.

In respect voor de voorbereiding voor dit soort specialisatie sessies.


Gong impressions :