Biomedische Yogatherapie

YOGA THERAPIE

 

Je lichaam is een waardevol en geweldig vernuftig systeem. Echter belanden we steeds vaker in situaties waarin we onszelf niet meer op de eerste plek zetten en ons lichaam zo hard moet werken dat het niet meer optimaal kan presteren waardoor jij niet lekker in je vel zit of misschien zelfs ziekt wordt. Door je lichaam en geest aandacht te geven en de juiste behandeling kun je je lichaam weer in je voordeel laten werken.

Binnen yoga therapie worden yoga technieken aangepast aan je persoonlijke behoeften en wensen en wordt er gekeken naar jou, de mens als geheel. Er wordt ruimte gecreëerd om de balans te herstellen en de functie van alle systemen in het lichaam te optimaliseren, van zenuwstelsel tot hormoon-, spijsvertering-, hart en ademhalingssysteem. Dit zorgt voor herstel tot op celniveau waardoor je je niet alleen lichamelijk beter voelt maar ook mentaal en emotioneel. Yoga Therapie is het ultieme self care moment waarin je in een veilige en serene omgeving 1 op 1 werkt met de therapeut en de sessie volledig afgestemd wordt op jouw behoeften

 

Hoe werkt het?

We starten met een uitgebreide intake waarin we je (medische) historie, wensen en motivatie bespreken. Daarnaast is er een fysieke intake waar houding, beweging en ademhalingspatronen bekeken worden. Vervolgens werken we samen om je lichaam te laten herstellen, sterker te maken, je energie te geven, krijg je tools die je zelf in kunt zetten en wordt je compleet in de watten gelegd. Elke sessie is de perfecte balans tussen inspanning en ontspanning en je werkt altijd samen met de therapeut die per dag zal kijken wat jij nodig hebt zodat je na elke sessie als herboren naar huis gaat.

 

Wat doe je in een sessie?

Dat verschilt per keer omdat er gewerkt wordt met hoe jij je voelt op het moment dat je komt, maar de onderdelen zijn

  • Ademhaling (pranayama) 
  • Stretches (asana)
  • Subtiele (vooral veilige) kracht oefeningen 
  • Mindfulness / meditatie
  • Restorative Yoga
  • Yoga Nidra

Nieuwsgierig of Yoga Therapie iets voor jou is? Boek een afspraak of stel je vraag aan een van deze Yoga therapist:

 

Vianne (link naar email vsnoeren@gmail.com

Leoni (link naar email sekoyacenter@gmail.com)

 

Vianne Snoeren

200 hour Vinyasa Teacher - Certified Yoga Alliance

500 hour Yoga Therapy institute - International Association of Yoga Therapy Certified

 

Leoni Santander

500 hour Hatha|Kashmir - Certified YAN. 

Yoga Academie Nederland erkend door Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN) & Yoga Alliance (YA)

500 hour Yoga Therapy institute - International Association of Yoga Therapy Certified

 

Beiden docenten Vianne & Leoni hebben elkaar ontmoet in 2017 in dé pioneer groep van de Yoga Therapy Institute te Amsterdam, momenteel de enige in Europa die op dit niveau docenten traint met biomedische yoga benadering en mentorschap voor de studenten.

Beiden hebben al 800 uur in modules gevolgd binnen in de YT en zijn nog in verdere opleiding bij YT.

 

Prijzen

Intake 90 min € 90,-

Dit is inclusief de fysieke intake + breath assessment (t.w.v. € 45,-)

Sessie 75 min € 85,-

Een afspraak kan je kosteloos verplaatsen/afzeggen tot 24 uur voor de afspraak. Valt het binnen de 24 uur, dan wordt de kosten van afspraak in rekening gebracht