Welkom bij de Yin Yoga les van Mirjam Houtenbos

Een signature les waarin Mirjam haar passie voor de Yin Yoga, de meridianen en de Traditional Chinese Medicine (TCM) met je deelt.

 

Yin yoga is een rustige, meditatieve vorm van yoga waarin de nadruk ligt op het strekken en het openen van het diepere weefsel van het lichaam - het zogenaamde yin weefsel. Dit diepere weefsel, bestaande uit het bindweefsel en de botten en gewrichten, wordt op een milde en geduldige wijze gestimuleerd door middel van strekking en druk. Met het stimuleren van deze diepere laag in het lichaam, stimuleren we in de houdingen ook de meridianen (energiebanen), zoals deze bekend zijn in de TCM (acupunctuur). De meridianen zijn gekoppeld aan de orgaansystemen en de elementen vanuit de vijf-elementenleer. Vanuit deze theorie wordt het lichaam zowel op fysiek niveau als op energetisch en emotioneel niveau gestimuleerd.

 

Omdat het yin weefsel van nature stug is en daarom langer de tijd nodig heeft om te openen, worden de houdingen gemiddeld zo'n 2-5 minuten aangehouden. In deze tijd is er ruimte om het lichaam te voelen én waar te nemen en te voelen wat er komt en gaat; gevoelens, gedachten en emoties. De les is daarmee zacht maar toch intens van aard.


De les is voor alle leeftijden toegankelijk, ook voor mensen met (chronische) blessures. Wanneer een bepaalde houding niet kan worden uitgevoerd zal een alternatieve houding worden aangeboden.

 

Wees van harte welkom bij de les bij Mirjam Houtenbos

Namasté